Sinds 28 augustus 2015 zijn de activiteiten van het ‘Instituut voor Briljante Mislukkingen’ (stichting IVBM) ondergebracht in een stichting. De stichting heeft tot doel om een klimaat voor ondernemerschap te bevorderen door het leren omgaan met risico’s en het waarderen en leren van mislukkingen.

Het instituut, dat reeds sinds 2010 actief was onder de vlag van ABNAMRO heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met het creëren van meer ‘foutentolerantie’ en een gezonder innovatieklimaat in complexe omgevingen. Het IvBM schrijft publicaties (o.a. NRC Next, Trouw) en geeft lezingen en workshops in binnen en buitenland (o.a. TedX, MinBuza, Nijenrode/ YoungAccountants, Internationaal Recht/Asser Instituut, Kosovo business centers/Prishtina).

Daarnaast organiseert het IvBM Briljante Mislukkingen Awards in diverse sectoren zoals de Zorg en de Ontwikkelingssamenwerking.