Paul Iske (Chief Failure Officer)

Paul Iske (1961) is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’. Paul is oprichter en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Paul is gepromoveerd in de theoretische natuurkunde en heeft daarna bij Shell gewerkt, waar hij voornamelijk kennis binnen en buiten Shell met elkaar in verbinding bracht. Tot 2015 was hij Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO, verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van (open) innovatie. Paul Iske is spreker en consultant op de gebieden creativiteit, innovatie, intellectueel kapitaal, kennismanagement en ondernemerschap. Dit doet hij zowel binnen de private en (semi-)publieke sector in binnen- en buitenland.

Bas Ruyssenaars

Bas Ruyssenaars (1970) is innovator en ondernemer. Bas is mede-oprichter van stichting Het Instituut voor Briljante Mislukkingen en oprichter van strategisch bureau De Keuze Architecten dat interventies ontwikkelt voor ‘makkelijker kiezen en activatie van nieuw gedrag’. Bas is daarnaast de ontwikkelaar van het innovatieve sportspel YOU.FO. Hij schrijft regelmatig voor (vak)bladen en treedt op als spreker en inspirator. Hij heeft een achtergrond als multimedia uitgever (o.a. Kluwer), marketeer en ontwikkelaar van nieuwe business concepten. Hij behaalde zijn MA Cultuur, Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam en zijn Bachelor International Business aan de Haarlem Business School.

Guido Cornelis

Guido Cornelis (1995) volgde de opleiding Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Vanuit een goed empatisch vermogen brengt hij graag nieuwe inzichten in logge en complexe omgevingen. Een ontwerpproces kan volgens hem niet gestart worden zonder een goede vraagverheldering. Vanuit daar is het mogelijk om nieuwe energie, commitment en optimisme te creëren onder de betrokken stakeholders.

Stijn Horck

Stijn Horck (1996) promoveert aan de Universiteit van Maastricht bij het Researchcentrum voor Onderwijs en de Arbeidsmarkt (ROA) en is voor zijn onderzoek geaffilieerd aan het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Zijn onderzoek richt zich op het verklaren van verschillende leerprocessen in vergelijkbare en afwijkende contexten, met als doel de impact van een gebeurtenis op de leercapaciteit van een organisatie te beschrijven. Stijn heeft een Joint Master in European Health Economics and Management behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Universitá di Bologna, Management Center Innsbruck en de Universitetet i Oslo. Daarnaast was Stijn onderzoeksassistent bij de University of Oxford in 2019 en droeg hij bij aan onderzoek naar de implementatieprocessen van gezondheidszorg innovaties.