Briljante Mislukkingen Award Zorg 2024

Informatie en aanmelden casuïstiek

Deze pagina is bedoeld voor (het aanmelden van) casuïstiek. Klik hier voor meer informatie voor geïnteresseerden / deelnemers van de uitreiking

Woensdag 20 november 2024 13-17 uur organiseren we alweer de extra feestelijke 10de editie van de Briljante Mislukkingen Award Zorg. Achmea Zilveren Kruis in Leiden onze locatie. Het is op loopafstand van het station en het heeft ruime parkeergelegenheden. Ons doel is om er weer een feestelijk en leerzaam evenement van te maken met fantastische sprekers op de zeepkist en inspirerende break-out sessies met de deelnemers. Daarnaast zal de zevende editie van het Nederlands Tijdschrift voor Briljante Mislukkingen Zorg worden uitgereikt en alle aanwezigen krijgen een fysiek exemplaar mee naar huis.

Bij het innoveren in de zorg kunnen (bijna-)mislukkingen voor vooruitgang zorgen. Een Briljante Mislukking is een goed voorbereide poging om iets te realiseren met een andere uitkomst dan gepland. Mislukkingen zijn briljant wanneer ervan geleerd wordt en de ervaringen met anderen worden gedeeld. De mogelijkheden om te leren vinden we op de momenten waarop het mis gaat of (bij succes) mis had kunnen gaan, maar waar dat niet gebeurd is. Dat kan omdat je geluk hebt gehad, maar ook omdat je bewust de juiste beslissing hebt genomen, op basis van nadenken, kennisgebruik, samenwerken, etc.

Wij hebben nog plek voor 2-3 mooie casussen. Kent u of bent u iemand met een briljante mislukking in de zorg of bent u bezig met een project waar een mislukking op de loer ligt? Meld u dan hieronder aan of mail naar redactie@briljantemislukkingen.nl, wij zijn erg benieuwd naar uw verhaal en wie weet staat u in november 2024 op ons podium! Genomineerd worden voor de Briljante Mislukkingen Award Zorg biedt u een unieke kans om uw ervaringen te delen met gelijkgestemden en een tijdschrift publicatie. Hieronder kunt u alvast terug kijken naar het afgelopen evenement en kunt u zich registreren als deelnemer. Dan houden wij u via de e-mail op de hoogte van de exacte locatie en inhoud van het programma.

Wij zien u heel graag bij de Zorg Award 2024!

Aanmelding casuïstiek

Deel hier uw Briljante Mislukking

Een briljante mislukking in de zorg bestaat uit de volgende onderdelen:

De intentie:

Hoe zinvol was het initiatief (in het kader van vernieuwing van de zorg)?

Heeft men een risico genomen om het doel te bereiken?

De voorbereiding en aanpak:

Heeft men een goede voorbereiding getroffen?

Heeft men geen makkelijk te voorkomen fouten gemaakt?

De lessen:

Hoe waardevol zijn de leerpunten uit het project?

Hoe breed toepasbaar zijn de leerpunten voor de sector?

 

De beoordelingscriteria


De jury selecteert winnaars op basis van de VIRAL-formule en kijkt daarbij naar de volgende zaken:

Visie: De mate waarin het mislukte project gebaseerd is op een uitgewerkte visie om de zorg te verbeteren.

Inzet: De mate waarin men zich heeft ingezet om het project te doen slagen en anderen te mobiliseren.

Risicomanagement: De mate waarin men erin is geslaagd om de juiste balans te vinden tussen het vermijden van onacceptabele risico’s, maar het durven nemen van acceptabele risico’s.

Aanpak: De mate waarin men zicht heeft voorbereid, samengewerkt, beschikbare kennis heeft ingezet.

Leren: De mate waarin men zelf heeft geleerd van dit project en de kennis gedeeld is of kan worden met anderen.

Procedurele criteria

Inzending is vòòr 1 juli 2024 ingediend via het formulier op deze site of gemaild aan redactie@briljantemislukkingen.nl.

Transparante en compacte info over eigen functie en specifieke rol in het traject

Mailadres en telefoonnummer inzender bekend

De inzender is bij zijn/haar organisatie nagegaan of de casebeschrijving publiek gemaakt mag worden in de aanloop van de beoordeling van de inzendingen, en het bekendmaken van de winnaars.

Motivatie van de inzender waarom juist deze mislukking ertoe doet, waarom heeft het zoveel meerwaarde te delen (bijv. als slotwoord)

De (organisatie van de) indiener is betrokken geweest bij het project.