Onze diensten

Om reflectie en daadwerkelijke toepassing van leermomenten te stimuleren bieden wij in verschillende vormen tools en adviezen aan en geven en organiseren we lezingen. Bekijk hieronder ons aanbod, of neem contact met ons op om te bespreken hoe we jou het best van dienst kunnen zijn.

Lezing

Het gaat in de lezing om bewustwording vergroten ten aanzien van het belang van samenwerken in een complexe context, gecalculeerde risico nemen, uitproberen, durven mislukken, daarvan leren en ‘learning agility’. Hoe kunnen de deelnemers zelf en als organisatie leren van dingen die niet gaan zoals vooraf bedacht? En hoe kunnen we in de organisatie zorgen voor een klimaat waarin fouten mogen worden gemaakt en we daarvan kunnen leren? Tijdens de lezing maken we actief gebruik van de Briljante Mislukkingen Archetypen.

Workshop

Welke ingesleten patronen blijken projecten in uw organisatie te blokkeren? Alles rond, maar een deel van de belanghebbenden was niet op de hoogte? Mislukken kent doorgaans belangrijke lessen. Creëer een lerende organisatie met de methodiek van de IvBM Archetypen. De workshop activeert deelnemers met humor en herkenning om lessen te delen en in praktijk te brengen.

Award

Een mislukking is pas briljant als de opgedane lessen ook worden gedeeld. Dit faciliteert het IvBM onder andere door het organiseren van award uitreikingen. Na drie edities met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking vond in 2023 inmiddels de negende zorg editie plaats. Ook interesse in een Briljante Mislukkingen award binnen jouw organisatie of sector? We gaan graag met je in gesprek!

Tijdschrift

Een grotere tolerantie ten aanzien van mislukkingen, minder angst om te falen en inzicht in veelvoorkomende fouten kunnen innovatie bevorderen. Door kennis te verzamelen over mislukkingen wil het Instituut voor Briljante Mislukkingen het leervermogen van mensen, organisaties en de samenleving als geheel vergroten en belemmeringen voor nieuwe initiatieven wegnemen.

Om het delen van kennis te faciliteren produceerde het IvBM reeds zes zorg edities van het Nederlands Tijdschrift voor Briljante Mislukkingen. Geïnteresseerd in een tijdschrift voor uw sector of organisatie? Neem dan contact met ons op.

TweedeKansen­­­Loket

Ondanks dat de spreekwoordelijke ezel zich niet tweemaal tegen dezelfde steen stoot, krijgen niet geslaagde innovaties vrijwel nooit een tweede kans. Onterecht, want onderzoek wijst uit dat ondernemende mensen die een keer onderuit zijn gegaan van hun fouten leren en in de herhaling meer succes boeken. Vanuit de analyse van jouw eerste Briljant Mislukte poging verkennen we samen de mogelijkheden voor een tweede kans.

Kennis- en leeromgeving BriMis

BriMis is de online omgeving om leerervaringen te delen. Leer van de Briljante Mislukking van iemand anders, of upload je eigen project en ontdek welke archetypische leermomenten erbij horen. BriMis helpt je leren voor, tijdens en na projecten. In iedere fase kom je middels korte testen erachter welke archetypen voor jouw relevant zijn en hoe je hier in de toekomst rekening mee kan houden.

Op Brimis.nl kan je gemakkelijk zelf aan de slag door een gratis account aan te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om de tool in een gesloten omgeving in te zetten voor uw organisatie. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contactformulier