De intentie

Koude chocolademelk maken.

De aanpak

Een Griekse barman deed per ongeluk oploskoffie in plaats van Nesquick chocoladepoeder in de blender.

Het resultaat

Een supersnelle koude koffie: De Frappe is niet meer weg te denken uit het Griekse straatbeeld. Zelfs in buurland Italië, koffieland bij uitstek, is de Frappe geadopteerd.

De lessen

Fouten maken leidt vaak tot nieuwe ontdekkingen. De kunst is om oog te hebben voor onverwachte resultaten. Control freaks en mensen die eigen fouten maar moeilijk onder ogen zien, missen in de praktijk behoorlijk vaak dit soort heerlijke toevalligheden. Misschien af en toe dus wat meer navigeren in plaats beheersen. De zomer is daar een mooi seizoen voor.

Auteur: Paul

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven [...]

Uitprobeerdienst Dalfsen: Een goede vraagverheldering is het halve werk

Check altijd je aannames. Doe dat via markonderzoek, maar ga er ook van uit dat je tijdens de uitwerking en implementatie tot nieuwe inzichten kunt komen. Zorg dat je daarop kunt inspelen. Denk [...]

Jubileumeditie: Briljante Mislukking Award Zorg 2018

  De uitreiking van de Briljante Mislukkingen Award Zorg op het Ministerie van VWS beleefde op 4 december alweer zijn eerste jubileum. Voor de vijfde keer op rij reikte het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IvBM) [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-10-05T16:06:02+02:00
Instituut voor Briljante mislukkingen