Het achtste jurylid dat we voorstellen is Henk Nies.

Henk Nies is lid van de Raad van Bestuur van Vilans, het landelijke kenniscentrum voor langdurende zorg. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg op de Zonnehuis leerstoel aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Henk is tevens lid van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut Nederland.

Kunt u een eigen Briljante Mislukking met ons delen?

Een Briljante Mislukking? Ik heb een aantal jaren geleden met tal van collega’s in een internationaal project een prachtig werkboek voor managers gemaakt over geïntegreerde zorg. Stukjes theorie, modellen, handige lijstje, vindplaatsen voor aanvullende informatie én in de praktijk getoetst. ‘Het was geschreven onder het motto: alles uit deze uitgave mag gekopieerd worden! We moedigen het zelfs aan. We maakten een soort losbladige map, waar je makkelijk bladzijden uit kunt halen en vernieuwen.

We realiseerden ons niet dat je eigenlijk een goede uitgever nodig hebt met kennis van de internationale markt om daadwerkelijk die markt te bereiken. Zo’n uitgever hadden we niet, wél een Nederlandse. We dachten dat we met een ISBN nummer en eigenhandige marketing er wel zouden komen. Nee dus. Het boek is weliswaar in het Spaans vertaald omdat men het zo handig vond. Maar verder is het succes waarop wij gehoopt hadden uitgebleven. We konden het boek nu veel sneller en goedkoper uitgeven dan dat we naar een uitgever waren gegaan. Maar achteraf heb ik toch wel eens spijt gehad dat we het niet anders hebben aangepakt.

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47