De intentie

Henk-Jan van Maanen wilde het Nederlandse publiek iets laten zien van de uitzichtloze situatie van Tsjetsjeense vluchtelingen in Georgië.

De aanpak

Hij maakte met een vriend een indrukwekkende videodocumentaire. Daarvoor haalde hij Georgische kennissen van een eerdere reis aan, probeerde al van te voren contact te leggen met lokale leiders, deed research naar de toestanden waar Tsjetsjenië zich de laatste decennia in bevond, de oorlogen, de situatie van de vluchtelingen toen en nu. Een tolk was geregeld, de documentaire werd gemaakt, verschillende Nederlandse televisiestations benaderd…

Het resultaat

Zijn school noemde de docu ‘het beste afstudeerproject wat ze tot dan toe hadden gezien’. Maar: de documentaire kreeg hij door onhandige onderhandelingen met actualiteitenprogramma’s niet verkocht – zie ook het filmpje hierbij – zo werd het oorspronkelijke doel niet bereikt.

De lessen

De jonge filmer voerde z’n nogal ambitieuze plan gewoon uit, kreeg ervaring met buitenlandse projecten én een grote pluim van z’n opleiding – bovendien weet hij nu hoe je een documentaire wél moet verkopen.

Auteur: Henk-Jan van Maanen

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

POH-GGZ jeugd: Succesformule maar nog onvoldoende draagkracht

Intentie Een verschuiving van tweedelijns- naar eerstelijnszorg voor kinderen met ADHD leidde tot veel commotie onder huisartsen. De huisartsen vonden zichzelf niet bekwaam genoeg en/of hadden niet voldoende tijd om deze groep adequaat te [...]

Zorg en Overheid – Goede en consistente zorg is gebaat bij een meer gelijkwaardige relatie

Intentie In 2008 ben ik mijn zorgbedrijf gestart, een multidisciplinaire zorgaanbieder rondom geestelijk en lichamelijk welzijn met een landelijke dekking. Het doel was om mensen die tussen wal en schip raken hulp te bieden door middel van [...]

Wil de tachtigplusser van morgen wel betalen voor een fijne oude dag?

Intentie: Bestaande thuiszorg organisaties mogen door bezuinigingen alleen nog medisch noodzakelijke handelingen uitvoeren en hebben grote moeite voldoende zorgverleners te vinden. Tegelijkertijd is de prognose dat in 2040 het aantal alleenwonende 80+ers verdubbelt zal [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-10-05T15:43:44+00:00

Leave A Comment

Instituut voor Briljante mislukkingen