De intentie

Henk-Jan van Maanen wilde het Nederlandse publiek iets laten zien van de uitzichtloze situatie van Tsjetsjeense vluchtelingen in Georgië.

De aanpak

Hij maakte met een vriend een indrukwekkende videodocumentaire. Daarvoor haalde hij Georgische kennissen van een eerdere reis aan, probeerde al van te voren contact te leggen met lokale leiders, deed research naar de toestanden waar Tsjetsjenië zich de laatste decennia in bevond, de oorlogen, de situatie van de vluchtelingen toen en nu. Een tolk was geregeld, de documentaire werd gemaakt, verschillende Nederlandse televisiestations benaderd…

Het resultaat

Zijn school noemde de docu ‘het beste afstudeerproject wat ze tot dan toe hadden gezien’. Maar: de documentaire kreeg hij door onhandige onderhandelingen met actualiteitenprogramma’s niet verkocht – zie ook het filmpje hierbij – zo werd het oorspronkelijke doel niet bereikt.

De lessen

De jonge filmer voerde z’n nogal ambitieuze plan gewoon uit, kreeg ervaring met buitenlandse projecten én een grote pluim van z’n opleiding – bovendien weet hij nu hoe je een documentaire wél moet verkopen.

Auteur: Henk-Jan van Maanen

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wellnessdouche – na regendouche komt zonneschijn?

Intentie Het ontwerpen van een zelfstandige volautomatische en relaxte douchestoel voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, zodat ze alleen en vooral zelfstandig kunnen douchen in plaats van ‘verplicht’ samen met de zorgprofessional. [...]

Nominatie Award Zorg 2016: Wat te doen met negatieve resultaten in evidence-based onderzoek?

De intentie Paul Koenen probeerde in zijn promotieonderzoek vast te stellen hoe een component van het HIV tot activatie van het immuunsysteem (T-cel) leidt. Een van de eiwitten waar het HIV uit bestaat, genaamd [...]

Onbeperkt eerste klas vliegen met de Unlimited AAirpass

In 1981 introduceerde luchtvaartmaatschappij American Airlines de Unlimited AAirpass. Eenmalig moest er een bedrag van 250.000 dollar worden betaald waarna de koper een leven lang onbeperkt eerste klas de wereld rond vliegt. Voor een [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-10-05T15:43:44+00:00

Leave A Comment

Instituut voor Briljante mislukkingen