De intentie

Henk-Jan van Maanen wilde het Nederlandse publiek iets laten zien van de uitzichtloze situatie van Tsjetsjeense vluchtelingen in Georgië.

De aanpak

Hij maakte met een vriend een indrukwekkende videodocumentaire. Daarvoor haalde hij Georgische kennissen van een eerdere reis aan, probeerde al van te voren contact te leggen met lokale leiders, deed research naar de toestanden waar Tsjetsjenië zich de laatste decennia in bevond, de oorlogen, de situatie van de vluchtelingen toen en nu. Een tolk was geregeld, de documentaire werd gemaakt, verschillende Nederlandse televisiestations benaderd…

Het resultaat

Zijn school noemde de docu ‘het beste afstudeerproject wat ze tot dan toe hadden gezien’. Maar: de documentaire kreeg hij door onhandige onderhandelingen met actualiteitenprogramma’s niet verkocht – zie ook het filmpje hierbij – zo werd het oorspronkelijke doel niet bereikt.

De lessen

De jonge filmer voerde z’n nogal ambitieuze plan gewoon uit, kreeg ervaring met buitenlandse projecten én een grote pluim van z’n opleiding – bovendien weet hij nu hoe je een documentaire wél moet verkopen.

Auteur: Henk-Jan van Maanen

LAAT COMMENTAAR ACTER

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Winnaar Award Zorg 2016: Nieuw zorgtraject zonder patiënten door gebrek aan doorverwijzing

maart 14th, 2016|1 Comment

De intentie Veertig tot zestig procent van de mensen die worden verwezen naar de polikliniek van een ziekenhuis, blijkt somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (afgekort SOLK) te hebben. Deze mensen vinden in het ziekenhuis [...]

Nominatie Award Zorg 2016: Wat te doen met negatieve resultaten in evidence-based onderzoek?

maart 14th, 2016|Reacties uitgeschakeld voor Nominatie Award Zorg 2016: Wat te doen met negatieve resultaten in evidence-based onderzoek?

De intentie Paul Koenen probeerde in zijn promotieonderzoek vast te stellen hoe een component van het HIV tot activatie van het immuunsysteem (T-cel) leidt. Een van de eiwitten waar het HIV uit bestaat, genaamd [...]

Nominatie Award Zorg 2013: Gezondere werknemers

september 18th, 2013|Reacties uitgeschakeld voor Nominatie Award Zorg 2013: Gezondere werknemers

De mislukking Wie een gerandomiseerde gecontroleerde studie wil beginnen naar het effect van complexe leefstijl-interventies, moet flink wat voorwerk doen. Zelfs als de opzet relatief eenvoudig lijkt. Het is de vraag of zo’n klassiek [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-07-27T15:23:24+00:00
Instituut voor Briljante mislukkingen

Instituut voor Briljante mislukkingen