In 1981 introduceerde luchtvaartmaatschappij American Airlines de Unlimited AAirpass. Eenmalig moest er een bedrag van 250.000 dollar worden betaald waarna de koper een leven lang onbeperkt eerste klas de wereld rond vliegt. Voor een extra 150.000 dollar was het mogelijk om een Companion Ticket aan te schaffen en mag de paseigenaar elke vlucht iemand meenemen.

Uiteindelijk heeft de actie tot grote verliezen voor American Airlines geleid. Twee klanten, Steven Rothstein en Jacques Vroom, vlogen jaarlijks voor 1 miljoen dollar. Met de inzet van een privé-detective hoopte de luchtvaartmaatschappij tevergeefs een manier te vinden om de kaart in te trekken. Ze ontdekte dat Steven mensen op het vliegveld lukraak verraste met een eersteklas ticket; Jacques werd verdacht van het doorverkopen van tickets. Ondanks dat de mannen volgens de voorwaarden niks misdeden heeft American Airlines wegens fraude de kaarten ingetrokken.

Om vergelijkbare situaties te voorkomen had de maatschappij de prijs van de pas flink opgehoogd en later in 1994 helemaal stopgezet.

Bron: NOS

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

21 november 2018|Reacties uitgeschakeld voor Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Partnership SWAN and IoBF

13 mei 2024|0 Comments

Smart Water Networks (SWAN) and the Institute of Brilliant Failures (IoBF) signed an agreement to help accelerate the global smart water sector’s learning appetite from failures and unexpected outcomes.

Wellnessdouche – na regendouche komt zonneschijn?

29 november 2017|Reacties uitgeschakeld voor Wellnessdouche – na regendouche komt zonneschijn?

Intentie Het ontwerpen van een zelfstandige volautomatische en relaxte douchestoel voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, zodat ze alleen en vooral zelfstandig kunnen douchen in plaats van ‘verplicht’ samen met de zorgprofessional. [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47