De intentie

Columbus’ oorspronkelijke bedoeling: een snelle handelsroute vinden naar het Verre Oosten.

De aanpak

De Italiaanse ontdekkingsreiziger liet niets aan het toeval over: hij regelde – tenslotte in Spanje – sponsoring van zijn missie en ondernam de gedurfde reis met een ervaren bemanning en goed uitgeruste schepen.

Het resultaat 

Columbus’ missie liep uit op een mislukking. Zijn oorspronkelijke doel: de Aziatische markt toegankelijker maken haalde Columbus niet: in plaats van het beoogde Indië,  bereikte hij een onbekend continent.

De lessen

De ‘ontdekking’ van Amerika door Columbus was niet alleen voor de ontdekkingsreiziger zelf een leerervaring, maar inspireerde ontelbare anderen.

Verder:
Columbus was niet de enige ontdekkingsreiziger in zijn tijd die een briljante mislukking realiseerde. Niet alleen Noord-Amerika maar ook Zuid-Amerika werd per ongeluk ontdekt door de Spanjaard Vicente Pinzon. Hij wilde de Caraïben verder verkennen maar stuitte op Brazilië.

Auteur: Redactie Instituut voor Briljante Mislukkingen

LAAT COMMENTAAR ACHTER

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Ouderen bereiken met nieuwe technologie gaat beter via de kinderen dan direct

oktober 5th, 2017|0 Comments

De intentie Bijna een derde van de ouderen voelt zich eenzaam (CBS, 2012). Een van de oorzaken daarvoor zijn de veranderingen in de zorg. Bijvoorbeeld efficiëntie maatregelen en substitutie van zorg maken dat er minder [...]

Mislukte schoonmaak Golf van Mexico

december 3rd, 2015|Reacties uitgeschakeld voor Mislukte schoonmaak Golf van Mexico

De intentie Men wilde door toevoegen van bepaalde chemicaliën de olie die in de Golf van Mexico terechtgekomen was als gevolg van het BP-ongeluk, verdelen in kleine druppeltjes, waardoor de afbraak sneller zou plaatsvinden. [...]

SH*T Umbrella

januari 15th, 2015|Reacties uitgeschakeld voor SH*T Umbrella

De intentie Het in de markt zetten van een nieuw label van paraplu's voor een kleine niche: mensen die de Lean Startup methode dagelijks toepassen. De paraplu's dragen de term 'shit umbrella', als verwijzing [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-10-05T15:45:53+00:00
Instituut voor Briljante mislukkingen

Instituut voor Briljante mislukkingen