De intentie

Columbus’ oorspronkelijke bedoeling: een snelle handelsroute vinden naar het Verre Oosten.

De aanpak

De Italiaanse ontdekkingsreiziger liet niets aan het toeval over: hij regelde – tenslotte in Spanje – sponsoring van zijn missie en ondernam de gedurfde reis met een ervaren bemanning en goed uitgeruste schepen.

Het resultaat 

Columbus’ missie liep uit op een mislukking. Zijn oorspronkelijke doel: de Aziatische markt toegankelijker maken haalde Columbus niet: in plaats van het beoogde Indië,  bereikte hij een onbekend continent.

De lessen

De ‘ontdekking’ van Amerika door Columbus was niet alleen voor de ontdekkingsreiziger zelf een leerervaring, maar inspireerde ontelbare anderen.

Verder:
Columbus was niet de enige ontdekkingsreiziger in zijn tijd die een briljante mislukking realiseerde. Niet alleen Noord-Amerika maar ook Zuid-Amerika werd per ongeluk ontdekt door de Spanjaard Vicente Pinzon. Hij wilde de Caraïben verder verkennen maar stuitte op Brazilië.

Auteur: Redactie Instituut voor Briljante Mislukkingen

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wellnessdouche – na regendouche komt zonneschijn?

Intentie Het ontwerpen van een zelfstandige volautomatische en relaxte douchestoel voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, zodat ze alleen en vooral zelfstandig kunnen douchen in plaats van ‘verplicht’ samen met de zorgprofessional. [...]

Onbeperkt eerste klas vliegen met de Unlimited AAirpass

In 1981 introduceerde luchtvaartmaatschappij American Airlines de Unlimited AAirpass. Eenmalig moest er een bedrag van 250.000 dollar worden betaald waarna de koper een leven lang onbeperkt eerste klas de wereld rond vliegt. Voor een [...]

SH*T Umbrella

De intentie Het in de markt zetten van een nieuw label van paraplu's voor een kleine niche: mensen die de Lean Startup methode dagelijks toepassen. De paraplu's dragen de term 'shit umbrella', als verwijzing [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-10-05T15:45:53+00:00
Instituut voor Briljante mislukkingen