De uitreiking van de Briljante Mislukkingen Award Zorg op het Ministerie van VWS beleefde op 4 december alweer zijn eerste jubileum. Voor de vijfde keer op rij reikte het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IvBM) twee prijzen uit voor de meest briljant mislukte innovaties in de zorg, innovaties die om uiteenlopende redenen toch niet van de grond zijn gekomen. Waar ging het anders dan gepland, welke lessen vallen er te trekken en hoe kan je die ervaring delen. Dat is waar het bij Briljante Mislukkingen om draait.  

De publieksprijs ging dit jaar naar Janneke Wittekoek met de casus ‘Het belang van actieve opsporing bij erfelijke aandoeningen’. Peter Wouters mocht met zijn casus ‘Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?’ de juryprijs in ontvangst nemen. De volledig uitgewerkte casussen zijn te vinden in onze database casuïstiek

Met de uitreiking van de award wil het Instituut voor Briljante Mislukkingen in samenwerking met het ministerie van VWS, GfK (nu Ipsos), Vilans, Federatie Medisch Specialisten, MOA, de Hartstichting, Roche en ZonMw een bijdrage leveren aan het innovatieklimaat van de zorgsector. Naast aandacht voor alle casussen werd ook een nieuw initiatief van het IvBM gepresenteerd: het Tweede Kansen Loket, waar mensen zichzelf en anderen kunnen nomineren om een mislukkingen alsnog een kans van slagen te geven Klik HIER voor meer informatie over het Tweede Kansen Loket.