의도

Max Westerman은 미국에서 네덜란드에서 가장 오래 근무한 TV 저널리스트입니다.. 그는 RTL Nieuws의 특파원이 되기 전에 Newsweek의 기자로 일했습니다.. Als correspondent ontmoette Max Westerman voortdurend zakenlieden die zich met grote overgave in wilde avonturen stortten. Een keer raakte hij er niet alleen journalistiek bij betrokken… Max Westerman: “Een Amerikaanse vriend had het idee om een postorderbedrijf te beginnen voor hammen.”

접근

“De hammen werden op verschillende manieren verwerkt, hermetisch verpakt en bezorgd door de postbode. Onze specialiteit was de honey-glazed ham, de met honing geglazuurde ham. Ik zeg ‘onze’ want mijn Amerikaanse vriend had mij me als aandeelhouder in dit avontuur ingelijfd.”

결과

“De Culpepper Ham Company ging al snel failliet. Het lag aan ons gebrek aan managementervaring, niet aan het idee. De ham is een traditie rond de kerstdagen en in dit onmetelijke land woont niet iedereen in de buurt van een slager.”

수업

“Niet voor niets eindig ik mijn boek ‘in alle staten’, 최근에 나온, 규칙으로: '….그것이 미국이 나에게 가르쳐준 교훈 중 하나다: fouten moet je durven maken.”

“Onze catalogus zag er professioneel uit, met hammen om je vingers bij af te likken. Maar misschien waren we toch niet ver genoeg gegaan. The Food Channel, een van de populairste kabelkanalen op de Amerikaanse televisie, bedient zich van technieken uit de porno-industrie, zodat het overdadige druipende, spetterende en dampende voedsel bij de kijker meer driften oproept dan alleen eetlust.”

더 나아가:
Lees ook het interview met Max Westerman onder de titel “Abraham Lincoln was een failliete winkelier”.
Passages uit deze briljante mislukking zijn terug te lezen in de uitgave ‘In alle staten, Het Amerika van Max Westerman’, 새로운 암스테르담 출판사. ISBN 978 90 468 0290 8. www.maxwestermann.nl 및 www.nieuwamsterdam.nl 참조

작가: Bas Ruyssenaars

다른 눈부신 실패들

실패가 옵션 인 이유…

워크샵 또는 강의 문의

또는 Paul Iske에게 전화 +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47