Lub ntsiab lus

De Italiaanse IJsmaker Spica ontwikkelde de voorloper van de Cornetto Hotels in 1959. Thaum Unilever hauv 1962 Cov neeg xyuas Spica ces enthusiastically tias cov dej khov Italian cream tsim kom muaj yog tam sim ntawd noj lawm. Het voornemen was om de ijshoorn met vanilleroomijs succesvol door te ontwikkelen voor massaproductie.

Txoj kev ua si

Pas in 1985 werd de Cornetto Hotels zoals wij die nu kennen op de markt gebracht; een voorverpakt ijshoorntje, gemaakt van vanilleroomijs in een oubliehoorn, overgoten met chocoladesaus en bestrooid met stukjes hazelnoot, en…..een onbedoeld chocolade puntje onderin de ijshoorn.

Unilever besteedde jaren aan onderzoek en aanzienlijke investeringen om het productieproces aan te passen en het probleem van de chocoladepunt op te lossen.

Qhov tshwm

En dat lukte!
De vernieuwde hoorn, met een krokante obliepunt zonder chocolade werd met trots gelanceerd.
De consument echter, reageerde teleurgesteld. Die chocoladepunt was nu juist de extra traktatie bij de laatste hap.

Cov tshooj lus

De verkoop daalde en er kwamen talloze klachten binnen.
Unilever besloot, alle onderzoek en investeringen ten spijt, om de chocoladepunt weer toe te voegen… dit vergde wederom een aanzienlijke aanpassing van de machines.

Tas lawm:
De Cornetto staat in veel landen als jaren in de top 5 van de best verkopende ijsjes.

Sau phau ntawv: Gerard

LWM CI NTSA IAB FAILURES

Vim li cas thiaj tsis ua hauj lwm yog ib qho kev xaiv…

Hu rau peb kom muaj kev ua haujlwm lossis qhuab qhia

Los yog hu xov tooj rau Paul Islam +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruysenaars +31 6 14 21 33 47