Briljante Mislukkingen Award Zorg 2023

In juni 2023 willen wij de volgende editie van de Briljante Mislukkingen Award Zorg gaan organiseren. Ons doel is om er weer een feestelijk en leerzaam evenement van te maken met fantastische sprekers op de zeepkist en inspirerende break-out sessies met de deelnemers. Daarnaast zal de zesde editie van het Nederlands Tijdschrift voor Briljante Mislukkingen Zorg worden uitgereikt en alle aanwezigen krijgen een fysiek exemplaar mee naar huis.

Op dit moment zijn wij nog op zoek naar mooie casussen. Kent u of bent u iemand met een briljante mislukking in de zorg of bent u bezig met een project waar een mislukking op de loer ligt? Meld u dan hieronder aan of mail naar redactie@briljantemislukkingen.nl, wij zijn erg benieuwd naar uw verhaal en wie weet staat u in juni 2023 op ons podium! Genomineerd worden voor de Briljante Mislukkingen Award Zorg biedt u een unieke kans om uw ervaringen te delen met gelijkgestemden en een tijdschrift publicatie. U kunt ook alvast hieronder pre-registreren als deelnemer, dan houden wij u via de e-mail op de hoogte van de exacte datum, locatie en inhoud van het programma.

Wij zien u heel graag bij de Zorg Award 2023!

Aanmelding casuïstiek

Deel hier uw Briljante Mislukking

Pre-registratie evenement

Aanmelden Briljante Mislukkingen Award Zorg

Briljante Mislukkingen Award Zorg 2022

Op 10 maart 2022 organiseerde het Instituut voor Briljante Mislukkingen voor de achtste keer de Briljante Mislukkingen Award Zorg  bij Achmea in Zeist. Juist in een professionele omgeving als de zorg zijn het vaak (bijna-)mislukkingen die voor vooruitgang zorgen. Een Briljante Mislukking is een goed voorbereide poging om iets te realiseren met een andere uitkomst dan gepland. Mislukkingen zijn briljant wanneer ervan geleerd wordt en de ervaringen met anderen worden gedeeld. De mogelijkheden om te leren vinden we op de momenten waarop het mis gaat of (bij succes) mis had kunnen gaan, maar waar dat niet gebeurd is. Dat kan omdat je geluk hebt gehad, maar ook omdat je bewust de juiste beslissing hebt genomen, op basis van nadenken, kennisgebruik, samenwerken, etc.

De Briljante Mislukkingen Award Zorg is een award die wij jaarlijks uitreiken in samenwerking met o.a. het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ZonMw, Zilveren Kruis, Zorginstituut Nederland, Ipsos, Vilans, National eHealth Living Lab, Springer Healthcare en ICT&Health. 

z

Award uitreiking zorg 2020

Het Instituut reikte twee prijzen uit voor de meest briljante mislukte innovaties in de zorg, innovaties die om uiteenlopende redenen toch niet van de grond zijn gekomen. Waar ging het anders dan gepland, welke lessen vallen er te trekken en hoe kan je die ervaring delen. Hierbij koppelden wij de 16 Briljante Mislukkingen archetypen aan de casussen om veel voorkomende patronen en valkuilen te herkennen. Tijdens de prijsuitreiking deelden alle genomineerden hun geleerde lessen met het publiek en daarna werden er twee prijzen uitgereikt, namelijk de juryprijs en de publieksprijs. Dit jaar won Suikerbaby’s de publieksprijs en MijnEigenOnderzoek won de juryprijs van de Briljante Mislukkingen Awards Zorg 2022. Lees hier meer over de uitreiking van dit jaar.