Briljante Mislukkingen Congres 2019-08-01T15:53:34+02:00
Instituut voor Briljante Mislukkingen

Briljante Mislukkingen Award Zorg

Briljante Mislukkingen In De Zorg Congres (16 januari 2020)

Op 16 januari 2020 vindt het Briljante Mislukkingen In De Zorg Congres plaats. Centraal tijdens dit evenement staat de zesde editie van de Briljante Mislukking Award Zorg. Onder een Briljante Mislukking verstaan wij een goed voorbereide poging om iets te realiseren waarbij er een andere uitkomst is dan gepland. Mislukkingen zijn briljant wanneer ervan geleerd wordt en de ervaringen met anderen worden gedeeld.

Vijf genomineerden zullen deze middag zowel plenair als in kleinere break-out groepen hun leerervaringen delen. Een jury, bestaande uit ervaringsdeskundige en zorgprofessionals, zal vervolgens besluiten wie met de felbegeerde juryprijs naar huis gaat. Daarnaast bepaalt u samen met de rest van de aanwezigen wie de publieksprijs ontvangt. 

Wilt u het programma bijwonen, meld u zich dan snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname aan het programma is gratis. Meer informatie over de award vindt u hieronder op deze pagina

Aanmelden Briljante Mislukkingen In De Zorg Congres

LEREN + DELEN = BRILJANT

Deel je Briljante Mislukking in de zorg

Leren hoe je moet reageren op onverwachte ontwikkelingen in onderzoek of innovatietrajecten is misschien wel de belangrijkste stap om succesvol te zijn. In de wereld van onderzoek en innovatie lopen projecten zelden zoals van te voren bedacht. Er is vaak sprake van een andere uitkomst dan gepland. Toch horen wij hier vaak niks over. Onterecht, want het is lang niet altijd het gevolg van ondoordacht denken en handelen. Deze onverwachte “wendingen” zitten vaak vol met waardevolle inzichten en lessen. Wij noemen het daarom Briljante Mislukkingen. Om deze kansrijke innovaties meer aandacht te geven organiseert Het Instituut voor Briljante Mislukkingen jaarlijks de award-Zorg.

Met deze award hopen we bij te dragen aan het creëren van een beter innovatieklimaat in de zorg. Door opvallende cases in de spotlight te zetten willen we mensen inspireren en uitdagen om uit te komen voor ‘mislukkingen’, maar vooral ook om iets met deze ervaring te doen.

Hierbij willen wij iedereen in het zorgveld uitnodigen om onverwachte uitkomsten van onderzoek en innovatieprojecten aan te melden voor de award-Zorg.

 

DEEL JE LEERMOMENT
  1. Deel je leermoment
    Leren van een mislukking was nog nooit zo eenvoudig. Deel je leermoment in 4 stappen.
  2. Wij analyseren en geven advies
    We gaan met je leermoment aan de slag! Na een korte analyse bieden wij je enkele praktische handvatten hoe je als individu, team en organisatie het meeste uit je leermoment kunt halen.
  3. Geef je op voor de Briljante Mislukkingen Award-Zorg 
    Jaarlijks organiseren we een groot evenement en reiken we een award uit aan de meest Briljante Mislukking in de zorgsector, doe mee en maak kans!

CASES

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

november 21st, 2018|Categories: De duiker van Acapulco, De generaal zonder leger, De lege plek aan tafel, De verkeerde portemonnee, Gezondheidszorg|

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven [...]

Reacties uitgeschakeld voor Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Jeugdgezondheidszorg is effectief, maar wie zorgt er voor de adolescent?

november 21st, 2018|Categories: De Canyon, De generaal zonder leger, Gezondheidszorg|

Wanneer hiaten in wet- en regelgeving worden gecombineerd met decentralisatie, ontstaan er veel barrières. Het wordt daarmee knap lastig om de zorg voor specifieke doelgroepen op te schalen. Vraag blijft: hoe krijg je daar [...]

Reacties uitgeschakeld voor Jeugdgezondheidszorg is effectief, maar wie zorgt er voor de adolescent?

PARTNERS

Instituut voor Briljante mislukkingen