Op woensdag 22 maart was Paul Iske, namens het Instituut, spreker op de finale van de E-health Estafette in Amsterdam. Het evenement werd gehost door het ‘Amsterdam health and technology institute’ (AHTI) en stond met het kernthema ‘Age friendly city’ in teken van Amsterdamse technologische initiatieven die ouderen stimuleren om te blijven participeren in de samenleving. De insteek was om niet alleen alle succesverhalen te delen, maar om vooral ook te kijken naar missers en obstakels en de waardevolle lessen die de initiatiefnemers hieruit hebben getrokken.

De middag begon met een introductie van Dik Hemans, bestuursvoorzitter van VitaValley, een zorginnovatienetwerk die organisaties verbindt om gezamenlijk bij te kunnen dragen aan innovaties in de zorg. Vervolgens ging het woord naar Eric van de Brug, wethouder van Amsterdam. Hij besprak niet alleen zijn eigen ervaringen als wethouder, maar ook de complexiteit in het maken van beslissingen en de grote hoeveelheid partijen die hierbij betrokken zijn. Martijn Kriens, director bussiness development AHTI nam het stokje over en had het over een noodlanding die hij ooit heeft moeten maken. Hij vertelde dat de luchtvaart zeer transparant is wat betreft het maken en delen van fouten. De geleerde lessen van worden vrijwel altijd opgenomen in bestaande protocollen om herhaling te voorkomen. Daarna was de beurt aan Paul Iske die met zijn verhaal mooi aansloot op het verhaal van Martijn Kriens. Hij probeerde het publiek verder mee te krijgen om op een positieve manier naar innovaties en projecten te kijken die anders zijn gelopen.

Tijdens het tweede deel van de middag werden er een aantal workshops gegeven over de thema’s wonen, mobiliteit, eenzaamheid/participatie, openbare ruimte, gezondheid en zorg. Elke workshop bestond uit twee keer een korte pitch over ‘age friendly tools’ en Brilliant failures gevolgd door een discussie.

Ter afsluiting van de middag overhandigde Dik Hemans de estafette beker aan Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal VWS. Hij had de beker maar enkele seconden in bezit. Er stond namelijk alweer een nieuwe groep te wachten die de estafette gaat voorzetten.

2017-06-13T16:05:30+01:00 Workshops en lezingen|
Instituut voor Briljante mislukkingen