De intentie

Aandacht vragen voor de ‘voetballende’ keeper.

De aanpak

Veel oefenen en op een moment dat ‘de hele wereld’ kijkt en iets anders verwacht, je kunstje vertonen.

Het resultaat

De Colombiaanse doelman is in de voetbalwereld nooit meer serieus genomen.

De lessen

Hij koos het goede moment (het spel was al stilgelegd) op de verkeerde plaats: het heilige Wembley-stadion. Daar wordt niet met voetbalwetten gespot.

Verder:
Rene Higuita deed wel vaker dingen die opzien baarden. Zo verspeelde hij de kansen van Colombia op het WK van 1990 door al pingelend halverwege het veld de bal te verliezen aan de Kameroenees Roger Milla die promt scoorde. Het leverde hem de bijnaam El Loco op.

Auteur: Johannes Veerenhuis-Lens

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven [...]

Jubileumeditie: Briljante Mislukking Award Zorg 2018

  De uitreiking van de Briljante Mislukkingen Award Zorg op het Ministerie van VWS beleefde op 4 december alweer zijn eerste jubileum. Voor de vijfde keer op rij reikte het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IvBM) [...]

Jubileumeditie: Briljante Mislukking Award Zorg 2018

  De uitreiking van de Briljante Mislukkingen Award Zorg op het Ministerie van VWS beleefde op 4 december alweer zijn eerste jubileum. Voor de vijfde keer op rij reikte het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IvBM) [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-10-05T15:48:37+01:00
Instituut voor Briljante mislukkingen