Briljante Mislukkingen Award AI Coalitie Publieke Diensten 2023

Dit jaar was de eerste editie van de Briljante Mislukkingen Award AI Publieke Diensten. Voor deze award waren er drie genomineerden, namelijk Bureau Dupin, Chatbot Belastingdienst en Preventief onderhoud. De jury bepaalde de winnaars op basis van de VIRAL-formule, de uiteindelijke winnaar van dit jaar was Bureau Dupin.

Bureau Dupin onderzoekt wat de meerwaarde is van de “Wisdom van de Crowd” in het onderzoeken van onopgeloste misdrijven. Dit gebeurt aan de hand van de cold case: “De Nieuwjaarsmoord”. Vernieuwend aan dit onderzoek is dat Bureau Dupin vragen aan de politie/OM mag stellen. De antwoorden worden vervolgens ter beschikking gesteld aan de community van Bureau Dupin, een groep burgeronderzoekers. Het gehele verhaal en video’s van alle genomineerden zijn te vinden op BriMis

Na een succesvol debuut willen we volgend jaar de tweede editie van deze Award uitreiken. Hiervoor hebben we uw casus nodig. Hier kunt u meer informatie vinden over de uitreiking van de award van 2022 en uw casus aanmelden voor de award van 2023.