In Friesland hebben is het experiment met een muziek makende weg na één dag weer stop gezet. Een ludieke actie om de verkeersveiligheid te verbeteren resulteert in geluidsoverlast en gevaarlijke verkeerssituaties.

De automobilist hoort het Friese volkslied als er met de toegestane snelheid over de speciale wegribbels wordt gereden. Voor de omwonende gaat dit helaas niet op. Zij horen in tegenstelling tot de weggebruikers “een door mekaar van allerlei geluiden”, oftewel herrie.

Naast geluidsoverlast was het experiment ook niet bepaald bevorderlijk voor de verkeersveiligheid: mensen gingen juist twee keer zo hard rijden om te kijken of de muziek dan ook twee keer zo hard werd afgespeeld. Ook waren er automobilisten die het nodig vonden om het effect van achteruitrijden op de speciale wegribbels te onderzoeken.

Totdat de weg weer normaal is wordt het geluid zoveel mogelijk beperkt. In de nachten wordt de baan met de ribbels zelfs helemaal afgezet.

Bron: NOS

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

21 november 2018|Reacties uitgeschakeld voor Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Partnership SWAN and IoBF

13 mei 2024|0 Comments

Smart Water Networks (SWAN) and the Institute of Brilliant Failures (IoBF) signed an agreement to help accelerate the global smart water sector’s learning appetite from failures and unexpected outcomes.

Wellnessdouche – na regendouche komt zonneschijn?

29 november 2017|Reacties uitgeschakeld voor Wellnessdouche – na regendouche komt zonneschijn?

Intentie Het ontwerpen van een zelfstandige volautomatische en relaxte douchestoel voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, zodat ze alleen en vooral zelfstandig kunnen douchen in plaats van ‘verplicht’ samen met de zorgprofessional. [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47