Het is tijd om onze juryleden aan jullie voor te stellen, onze ervaringsdeskundige Cora Postema trapt af.

Ik ben Cora Postema. Werkzaam als organisatieadviseur bij een groot adviesbureau toen mijn man in 2009 een infarct in de hersenstam kreeg en daardoor zeer gehandicapt raakte.
Dat moment gaf een grote wending aan ons leven. Ik nam ontslag, ging schrijven en gaf presentaties over onze ervaringen in de zorg. Een paar jaar later begon ik met twee anderen de ‘Sprekende mantelzorgers’ omdat we vonden dat er teveel over mantelzorgers in plaats van mét mantelzorgers gesproken werd. Het emanciperen van mantelzorgers werd mijn thema. Van daaruit ontstonden in 2016 de Mantelzorg Awards, waarbij mantelzorgers een award uitreiken aan degene (bijvoorbeeld zorgprofessional) door wie zij zich het meest gesteund voelen.

In 2017 richtte ik met Annette Stekelenburg samen het Ministerie van Leven op, gericht op een levens brede kijk op mensen met problemen vanuit de ervaring dat het verkokerde systeem van de overheid mensen alleen maar verder van zichzelf verwijdert. Mijn missie: Een samenleving waarin iedereen in staat is om goed voor zichzelf en de ander te zorgen!

Bij het beoordelen van de casussen ga ik letten op het (potentiële) effect ervan op de samenleving van mijn missie.

We vroegen ook aan Cora of zij zelf een briljante mislukking met ons wilde delen, daar kwam het volgende uit:

Ik zie mijn hele leven als een briljante mislukking. Via trial and error worstel ik mij een weg door de wereld. Van elke steen waar ik me aan stoot probeer ik een les te leren, of mijn pad er op aan te passen. Soms overkomen me dingen, totaal onvoorzien. Zoals mijn eerste zwangerschap, mijn scheiding, een ontslag, het herseninfarct van mijn partner. Ik geloof dus niet in maakbaarheid, ik laat me leiden door te leren. Ik voel me daar gelukkig bij en noem me daarom nu: Miss Luck.

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47