De intentie

Een verjaardagsfeestje van zoon Louis (8) te vieren. Met 11 kinderen en twee auto’s naar een buitenspeelplaats alwaar ieder een een katapult ging maken (en gebruiken…)

De aanpak

Voor vrijdagmiddag een feestje gereserveerd bij natuurspeeltuin het Woeste Westen (bij het Westerpark in Amsterdam). ’s Middags na school de mannetjes (en een meisje) opgehaald van school en in de auto’s gepropt. Vervolgens op weg van Oostzaan naar Amsterdam West, via de Coentunnel.

Het resultaat

Een enorme file voor de Coentunnel. Na 25 minuten moest een van de mannetjes plassen en vervolgens wilde iedereen naar buiten. Naast mij werd gemeld dat er 8 auto’s op elkaar waren gereden en dat dit wel even kon gaan duren. De kinderen wilden drinken en vervolgens kreeg men honger. Daarom maar de taart uit de auto gehaald. Tenslotte ook maar de cadeautjes uitgepakt. De kinderen gingen daarmee naar hartelust spelen tussen het stilstaande verkeer.

Na anderhalf uur konden we weer verder en hebben we alsnog de katapulten gemaakt. Afsluiting bij het restaurant met de gele M. Toen we maandag weer de kinderen naar school brachten, gaven alle ouders aan dat de kinderen dit wellicht het leukste feestje ooit vonden: het eerste Snelwegfeestje….

De lessen

Kinderen gaan veel creatiever en flexibeler om met dit soort situaties dan wij. Ook hoeft een leuk feestje niet altijd veel geld te kosten (hoewel de schade in de tunnel aanzienlijk was…)

Verder:

Katapult maken bij het Woeste Westen is zeker een aanrader!

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Vincent van Gogh een briljante mislukking?

De mislukking Het is wellicht zeer gewaagd om een begaafd schilder als Vincent van Gogh een plek te geven in het Instituut voor Briljante mislukkingen…Tijdens zijn leven werd de impressionistische schilder Vincent van Gogh miskend [...]

Publiekswinnaar 2011 -Stoppen is een optie!

De intentie Het invoeren van een coöperatief microverzekeringssysteem in Nepal, onder de naam Share&Care, met als doel de toegang en de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren, inclusief preventie en rehabilitatie. Van het begin [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47