De intentie

De oude John McCain wilde tot President van de VS worden gekozen door de verleidelijke impact van een aantrekkelijke, jonge, populaire, diep gelovige, op en top republikeinse vrouw op conservatieve Amerikaanse TV-kijkers te gebruiken.

De aanpak

  1. De verrassingsaanval: niemand had de keuze van de totaal onbekende Sarah Palin verwacht;
  2. de positionering van SP als ideaal rolmodel voor de doorsnee Amerikaanse huisvrouw/moeder/echtgenote die weet wat buffelen en bidden is.

Het resultaat

McCain verloor de verkiezingen met een straatlengte en verdween onmiddellijk in de vergetelheid. Palin werd door McCain ook af geserveerd maar verschijnt opgewekt in nagenoeg ieder populair TV-programma en heeft al een uitgever gelokt die $7 miljoen voor haar memoires over heeft. SP laat niet na losjes te ventileren dat zij een presidentschap op termijn wel ziet zitten.

De lessen

Voor McCain vermoedelijk ieder moment van de dag. Voor SP toen zij besefte dat McCain’s ticket kansloos was.

Auteur: Johannes Veerenhuis-Lens

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47