De intentie

De intentie wordt direct omschreven in de missie van de 1%CLUB “Het creëren van een transparant internationaal platform dat online toegang biedt tot kennis en middelen waarmee mensen in ontwikkelingslanden hun zelfredzaamheid kunnen vergroten en hun levensomstandigheden verbeteren.”

De aanpak

In april 2008 is www.1procentclub.nl online gegaan en sindsdien is het doorontwikkelen een continu proces.

Het resultaat

Er is gekozen voor een gesloten structuur voor het bouwen van de website. Dit heeft als gevolg dat het lastig is om er een Open Source platform van te maken waar iedereen aan mee kan bouwen.

De lessen

In plaats van een gesloten structuur voor de website te kiezen voor Open Source. Hierdoor kan niet alleen iedereen helpen, het komt ook de kwaliteit van het platform ten goede.

Auteur: Niels

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Vincent van Gogh een briljante mislukking?

De mislukking Het is wellicht zeer gewaagd om een begaafd schilder als Vincent van Gogh een plek te geven in het Instituut voor Briljante mislukkingen…Tijdens zijn leven werd de impressionistische schilder Vincent van Gogh miskend [...]

McCain for president

De intentie De oude John McCain wilde tot President van de VS worden gekozen door de verleidelijke impact van een aantrekkelijke, jonge, populaire, diep gelovige, op en top republikeinse vrouw op conservatieve Amerikaanse TV-kijkers [...]

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47