De intentie

Oppervlakkig bezien ging alles goed: een mooie baan bij een mooi bedrijf, vriendin, lieve ouders, familie en genoeg vrienden. Het plaatje zoals ik mij zo vaak had voorgesteld in mijn gedachten. Misschien wat  materialistisch en oppervlakkig. Zoals mijn sociale context mij onbewust had gevormd.
Enige kleine probleem…ik was niet gelukkig met mijn leven. Mijn vrijheidsgevoel was weg. Verdwenen, weggeslopen zonder dat ik het door had gehad. Ik kwam er zelf ook niet meer uit. Wilde weg bij mijn bedrijf, breken met de geschiedenis, stoppen met de trein waar ik in zat. Schrijver worden, naar Italië gaan om olijven te plukken: anything would do!

De aanpak

Gelukkig zag mijn HR adviseur de oplossing door te gaan praten met een coach. Toen ik bij mijn coach kwam, was ik op het toppunt van mijn interne conflict.

Het resultaat

Door opnieuw kennis te laten maken met mijzelf en te realiseren waar het in mijn leven om gaat: vrij zijn. Voor iemand anders kan het even goed een glansrijke carrière zijn, vader worden, een boek schrijven. Voor mij is dat vrij zijn. Dit had ik tien jaar geleden nooit verwacht. Terwijl dit eindelijk mijn hart volgen is!

De lessen

De kracht van mijn coach is dat hij mijzelf de reis heeft laten maken, zodat ik ook nu nog dagelijks gebruik maak van die bijzondere leerschool. Mijn mislukking is omgeslagen in een briljante, met een prachtige uitkomst

Hij leerde ook echt mijn hart te volgen in plaats van maar te luisteren wat je sociale context adviseert. Mijn coachingstraject is een van die weinige gebeurtenissen die mijn leven hebben veranderd. Waarom? Ik ben weer vrij! Ik zit nu weer in mijn kracht en geniet van het leven.

Inmiddels ben ik al weer een jaar met veel kracht en plezier aan het werk in een baan waar ik mijn vrijheid en rijkdom ten volle uit kan nutten. Bij hetzelfde bedrijf ook nog!

Verder:
Als ik later oud en grijs ben, hoop ik een rijk leven te hebben gehad. Rijk in alle opzichten: emotioneel, fysiek gezond en met veel dierbaren om mij heen. En ja, ook genoeg financiële middelen om in ieder geval een deel van mijn dromen uit te laten komen. Gelukkig heb ik niet veel geld nodig voor mijn grootste rijkdom: vrij in mijn denken te zijn. Dat is mijn ‘ding’, vrij zijn met mijn gedachten. Te kunnen dromen over verre oorden, nieuwe uitvindingen en een betere wereld.

Auteur: Jaspar roos

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Publiekswinnaar 2011 -Stoppen is een optie!

De intentie Het invoeren van een coöperatief microverzekeringssysteem in Nepal, onder de naam Share&Care, met als doel de toegang en de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren, inclusief preventie en rehabilitatie. Van het begin [...]

Ziek maar niet zwanger

Ga er nooit van uit dat iedereen volledig geïnformeerd is en zeker niet wanneer er nieuwe informatie is. Zorg voor een kennisomgeving waarin iedereen zijn of haar beslissingen kan nemen. Ga na wat [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47