De intentie

De secretaresse van onze afdeling heeft altijd een passie gehad voor Nieuw-Zeeland en besloot te emigreren. Natuur, rust en avontuur waren haar belangrijkste drijfveren. Verder had ze tijdens een vakantie een leuke man uit Auckland ontmoet en die wilde ze beter leren kennen.

De aanpak

Ze nam ontslag, zegde de huur op en kocht een enkele reis Auckland. Ze vond een baan als serveerster in een fastfood restaurant en een kamer bij een Engelse familie. Ze schreef zich in voor een opleiding voor mode-ontwerpster.

Het resultaat

Na acht maanden kwam ze terug, werd opnieuw aangenomen bij ons bedrijf en werd al snel PA van een van de managers, verantwoordelijk voor o.a. Oceanie. Nieuw-Zeeland vond ze erg mooi, maar dan als vakantieland. Ze miste familie en vrienden, de man uit Auckland had al snel een andere vriendin. Na twee bungee-jumps was ook daar het spannende vanaf. Het weer was nog slechter dan in Nederland… Toch had ze ervan genoten en de Nieuw-Zeelanders hebben voorgoed een plekje in haar hart veroverd.

De lessen

Voordat ze wegging zei ze: “Ik heb liever spijt van de dingen die ik wel heb gedaan dan van de dingen die ik niet heb gedaan!”
Achteraf is de ervaring ook goed gebleken voor haar carrière en voor haar persoonlijk situatie.

 

Auteur: Pauli