De intentie

Carla Bruni, de vrouw van de Franse president Sarkozy kende in haar leven al heel wat romances met beroemdheden.

De 39-jarige Frans-Italiaanse Bruni, ex-model en chansonnière, had eerder relaties met onder anderen miljardair Donald Trump, gitarist Eric Clapton, acteur Kevin Costner en zanger Mick Jagger.

De aanpak

Op haar 19de startte zij als model. Op haar 20ste kon zij zich reeds tot de top van de catwalk rekenen en verdiende zo’n 7,5 miljoen dollar per jaar.

In deze jaren werd zij beroemd door affaires met beroemdheden als Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump, Kevin Costner en de Zwitsers-Spaanse acteur Vincent Pérez.

In 1998 verliet Carla Bruni de modewereld en stortte zich op het schrijven en zingen van chansons.

Het resultaat

Haar relatie met Mick Jagger hield uiteindelijk geen stand maar resulteerde wel in een crisis tussen Jagger en zijn toenmalige vrouw Jerry Hall.

De romance van Bruni met Donald Trump zorgde eveneens voor de nodige kleerscheuren. De succesvolle Amerikaanse zakenman en miljardair was destijds getrouwd met actrice Marla Maples. Alhoewel Bruni en Trump uiteindelijk ook niet samen verder gingen, leidde het avontuur wel tot een definitieve break-up tussen Trump en Maples.

Ook de affaires met muzikant Clapton en de acteurs Costner en Pérez werden geen langdurige liefdesverhalen. En naar verluid was er ook bij deze laatstgenoemde romance sprake van een break-up. Actrice Jacqueline Bisset liep naar aanleiding van de komst van Bruni woedend weg bij haar toenmalige partner Pérez…

Maar er was meer dan beroemde of machtige mannen. In 2001 kreeg Bruni een zoon met de jonge filosoof Raphaël Enthoven. Zij leerde Raphaël kennen tijdens een vakantie met haar toenmalige minnaar Jean-Paul Enthoven, de vader van Raphaël! Ditmaal bleef een familiecrisis uit. Bruni trouwde met de jonge filosoof. Maar de door Raphaël gedumpte echtgenote, de schrijfster Justine Lévy (dochter van Bernard-Henri Lévy) bleef achter…

De lessen

Relaties uitproberen en mislukkingen in de liefde horen voor velen bij het leven.
Voor Carla Bruni geldt dat zij heel wat ervaring heeft kunnen opdoen met acteurs, popsterren, zakeniconen en filosofen voordat zij zich aan het avontuur op het hoogste politieke niveau waagt…

Inmiddels is Sarkozy op zijn knieën gegaan, is het huwelijk voltrokken en gaat de 39-jarige Carla Bruni door het leven als vrouw van de 50-jarige president van Frankrijk. Dat betekent een leven vol staatsbezoeken en diners met de machtigen der aarde. Briljant of niet? De vraag is natuurlijk hoe lang zal deze relatie standhouden…

Verder:
De 50-jarige Sarkozy is in oktober gescheiden van zijn vrouw Cecilia, eveneens een voormalig model. De 58 miljoen Fransen volgen de nieuwe affaire op de voet. Bij velen heerst er enige bezorgdheid over de gevolgen van deze affaire voor het Franse imago…

Carla Bruni lijkt niet iemand die zich niet snel in een keurslijf laat persen. Ook lijkt ze ongevoelig voor alle kritiek op haar persoon. Dit wordt onderstreept door een van haar recente uitspraken: ‘Het interesseert me namelijk helemaal niets wat .. iemand anders over me schrijft. En censuur is voor mietjes’,

Bronnen o.a.: berichtgeving in De Pers, NRCNext, Wikipedia, Elsevier, L’express.