De intentie

Johnson woont in Oeganda en probeert net als veel andere kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden zijn hoofd boven water te houden en een leven op te bouwen.

De aanpak

Naar school gaan, van de straat afkomen en een beter leven krijgen – een goede intentie.

Het resultaat

Omdat hij geen schoenen had mocht hij niet naar school. Toen hij uiteindelijk genoeg had verdient voor nieuwe schoenen en weer naar school mocht, werd hij geteisterd door de politie (corruptie). Samen met andere kinderen en jongeren sliep hij op de begraafplaats om te schuilen voor de politie. Door petroleum te snuiven werd de angst onderdrukt.

De lessen

Johnson ging niet bij de pakken neerzitten, maar ging aan het werk om schoenen te kopen en weer naar school te kunnen. De mislukkingen leerden hem door te zetten: hij stopte met snuiven, concentreerde zich op een opleiding bij de straatkinderopvang, stroomde door en heeft nu een beurs waarmee hij geneeskunde studeert. Johnson is een voorbeeld voor de andere straatkinderen in de opvang.

Auteur: Bas Ruyssenaars

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Snelwegfeestje

De intentie Een verjaardagsfeestje van zoon Louis (8) te vieren. Met 11 kinderen en twee auto's naar een buitenspeelplaats alwaar ieder een een katapult ging maken (en gebruiken...) De aanpak Voor vrijdagmiddag een feestje [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47