In de 20e eeuw moesten er nog twee wereldoorlogen komen. Er waren ook toen al mensen die zich inzetten voor vrede. Zo was er Filantroop Andrew Carnegie. Hij had een bijzonder plan om de wereldvrede te bewaren, namelijk met behulp van een dinosaurus.

Hij liet achttien afgietsels maken van het skelet van de 27 lange Diplodocus die in de Verenigde staten gevonden was. Deze ‘Dippy’s’ wilde hij schenken aan verschillende wereldleiders, onder voorwaarde dat ze er zelf om zouden vragen.

Dit gebeurde ook en de afgietsels werden tentoon gesteld in musea in bijvoorbeeld Londen, Parijs, Berlijn en Sint-Petersburg. Carnegie wilde op deze manier persoonlijk contact leggen met de staatshoofden zodat hij hen zijn wereldvrede-ideologie kon voorleggen. Helaas heeft het plan toch niet gewerkt: ieder land zag de dino als ‘hun dino’ en de gehoopte samenwerking werd geen werkelijkheid. Zo’n tien jaar later brak de Eerste Wereldoorlog uit.

>lees hier het hele artikel

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Vincent van Gogh een briljante mislukking?

De mislukking Het is wellicht zeer gewaagd om een begaafd schilder als Vincent van Gogh een plek te geven in het Instituut voor Briljante mislukkingen…Tijdens zijn leven werd de impressionistische schilder Vincent van Gogh [...]

Aan tafel met kennispartner MOA (Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek en Analytics)

MOA is een expertise centrum voor marktonderzoek, onderzoek en analytics. Wij spraken met Wim van Sloten, directeur van de MOA en Berend Jan Bielderman, voorzitter van de MOA Profgroep Healthcare over de samenwerking tussen [...]

Aan tafel met kennispartner MOA (Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek en Analytics)

MOA is een expertise centrum voor marktonderzoek, onderzoek en analytics. Wij spraken met Wim van Sloten, directeur van de MOA en Berend Jan Bielderman, voorzitter van de MOA Profgroep Healthcare over de samenwerking tussen [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-11-06T15:14:16+00:00

Leave A Comment

Instituut voor Briljante mislukkingen