Het zal u bekend voorkomen. We delen liever onze succesverhalen, dan onze mislukkingen. Toch is dat zonde. Want juist door te delen wat er fout ging, wat tegen viel of welk project mislukte kunnen we voorkomen dat uzelf of anderen dezelfde fout maken. Door hier open over te zijn kom je sneller tot onverwachte inzichten. Voor een gezond innovatieklimaat is fouten maken onvermijdelijk of misschien zelfs onmisbaar.

Dit is de reden dat het Instituut voor Briljante Mislukkingen dit jaar voor de vierde keer de Briljante Mislukkingen award Zorg uitreikt.
Voor dit jaar zijn wij specifiek op zoek naar briljante mislukkingen in de volgende categorieën:

  • Care

  • Cure

  • Onderzoek

Heeft u een briljante mislukking meegemaakt waarvan u veel heeft geleerd en wilt u dat ook anderen van uw mislukking kunnen leren? Verdient uw mislukking een podium? Dan is deze award iets voor u. U helpt uzelf, uw organisatie en u helpt ons om samen het innovatieklimaat in Nederland een nieuw leven te geven. Meld je hier aan!

Winnaars voorgaande jaren:

  • 2015/2016: Nieuw zorgtraject zonder patiënten door gebrek aan doorverwijzing van Dr. Loes van Bokhoven
  • 2014: In het verleden behaalde resultaten van Jim Reekers
  • 2013: Tijd voor topzorg van Catharina van Oostveen

 

Uitspraken over De Briljante Mislukkingen Award Zorg 2016:

Ik vind het Briljante Mislukkingen Zorg initiatief waardevol voor de zorg, omdat het op ludieke wijze bijdraagt aan de verbetering van het innovatieklimaat in de zorg.

Erik Gerritsen, Secretaris Generaal Min. VWS (ambassadeur IvBM Zorg)

“Meten is weten”. Maar dan moet je dat wel consequent en consistent blijven doen. Dat is de input voor het continue lerende vermogen om innovatie en verbetering te stimuleren. Laten we nu het meest leren van onze fouten. Daarom is het Briljante Mislukkingen Zorg initiatief zo waardevol. Daarmee komen we in beweging en zijn we betekenisvol bezig!

Edwin Bas – Industry Lead Health GfK (jurylid)

Ik vond het traject heel zinvol. Mijn slogan zou zijn: Een domme mislukking is een briljante mislukking zonde platform. Juist het delen van leermomenten tussen patiënten, zorgaanbieder, zorgverzekeraars en anderen in de keten draagt bij aan daadwerkelijke innovatie.

Carel Jan van den Wildenberg, Lyme Expertise Centrum Maastricht
(2de plaats award Zorg 2016)

Aanmelden
2017-07-04T17:31:20+00:00 Nieuws Award Zorg 2017|
Instituut voor Briljante mislukkingen

Instituut voor Briljante mislukkingen