De intentie

In de winter te gaan kamperen bij een aantal hot springs in Death Valley, california

De aanpak was

Meegaan met een aantal Amerikanen die veel ervaring hadden met in het wild kamperen. Wij hadden samen van te voren de nodige equipment, eten en meer dan voldoende water gekocht.

Het resultaat

Het resultaat was dat we midden in de nacht wakker werden omdat er een rivier door onze kampplaats stroomde; de hele vallei was veranderd in een modderpoel waar je tot aan je enkels in wegzakt. De bergpassen uit de vallei lagen vol sneeuw. Het noodweer bleek voorspeld te zijn;  degenen die de weersverwachtingen hadden gezien konden echter simpelweg niet geloven dat het in de woestijn zoveel zou gaan regenen.

Het leermoment

Los van dingen die overduidelijk beter hadden gekund, valt er nog iets anders op te maken uit deze ‘mislukking’; bij reizen zijn het vaak de juiste momenten dat het mis gaat die de mooiste herinneringen opleveren. Het auto’s uit de modder duwen en een weg banen over de bijna dichtgesneeuwde bergpas was zeker een fantastisch avontuur en het uitzicht over de woestijn als wit biljart laken met daarop Joshua Trees die als moderne beeldhouwkunst uit de sneeuw verrijzen was absoluut briljant.

Auteur: The Death Valley Hiker

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47