De intentie

Koude chocolademelk maken.

De aanpak

Een Griekse barman deed per ongeluk oploskoffie in plaats van Nesquick chocoladepoeder in de blender.

Het resultaat

Een supersnelle koude koffie: De Frappe is niet meer weg te denken uit het Griekse straatbeeld. Zelfs in buurland Italië, koffieland bij uitstek, is de Frappe geadopteerd.

De lessen

Fouten maken leidt vaak tot nieuwe ontdekkingen. De kunst is om oog te hebben voor onverwachte resultaten. Control freaks en mensen die eigen fouten maar moeilijk onder ogen zien, missen in de praktijk behoorlijk vaak dit soort heerlijke toevalligheden. Misschien af en toe dus wat meer navigeren in plaats beheersen. De zomer is daar een mooi seizoen voor.

Auteur: Paul

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven [...]

Uitprobeerdienst Dalfsen: Een goede vraagverheldering is het halve werk

Check altijd je aannames. Doe dat via markonderzoek, maar ga er ook van uit dat je tijdens de uitwerking en implementatie tot nieuwe inzichten kunt komen. Zorg dat je daarop kunt inspelen. Denk [...]

Aan tafel met kennispartner MOA (Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek en Analytics)

MOA is een expertise centrum voor marktonderzoek, onderzoek en analytics. Wij spraken met Wim van Sloten, directeur van de MOA en Berend Jan Bielderman, voorzitter van de MOA Profgroep Healthcare over de samenwerking tussen [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-10-05T16:06:02+00:00

Leave A Comment

Instituut voor Briljante mislukkingen