De intentie

Aantonen dat de relativiteitstheorie ook een Statisch heelal ondersteunt. Dit was ten tijde van de opstelling van zijn relativiteitstheorie de alom geldende wijsheid.

De aanpak

De relativiteitstheorie stelde dat het heelal niet statisch kon zijn, dit loste Einstein op door een \”Cosmologische Constante\” in zijn Theorie op te nemen. Deze stelde hem in staat om afhankelijk van de waarde ervan het heelal statisch te houden, te laten uitdijen of inkrimpen.

Het resultaat

Enkele jaren na de publicatie van zijn Theorie toonde de wet van Hubble aan dat het heelal daadwerkelijk uitdijdde. De Cosmologische Constante was dus in het geheel niet nodig. Einstein had het dan ook altijd over zijn grootste blunder!!!

De lessen

De Cosmologische Constante heeft enkele Come Backs gemaakt, maar werd telkens weer weerlegt. Maar in 1998 werd duidelijk dat het heelal niet alleen uitdijdde maar zelfs versnelde. En om dit mogelijk te maken is de Cosmologische Constante de enige oplossing. Einsteins Grootste blunder bleek ook briljant…..

Auteur: Bas den Uijl

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

POH-GGZ jeugd: Succesformule maar nog onvoldoende draagkracht

Intentie Een verschuiving van tweedelijns- naar eerstelijnszorg voor kinderen met ADHD leidde tot veel commotie onder huisartsen. De huisartsen vonden zichzelf niet bekwaam genoeg en/of hadden niet voldoende tijd om deze groep adequaat te [...]

POH-GGZ jeugd: Succesformule maar nog onvoldoende draagkracht

Intentie Een verschuiving van tweedelijns- naar eerstelijnszorg voor kinderen met ADHD leidde tot veel commotie onder huisartsen. De huisartsen vonden zichzelf niet bekwaam genoeg en/of hadden niet voldoende tijd om deze groep adequaat te [...]

POH-GGZ jeugd: Succesformule maar nog onvoldoende draagkracht

Intentie Een verschuiving van tweedelijns- naar eerstelijnszorg voor kinderen met ADHD leidde tot veel commotie onder huisartsen. De huisartsen vonden zichzelf niet bekwaam genoeg en/of hadden niet voldoende tijd om deze groep adequaat te [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

STUUR EEN BERICHT

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47

2017-10-05T15:56:09+00:00

Leave A Comment

Instituut voor Briljante mislukkingen