De intentie

Een serie (radio-) reportages maken waar allochtone Rotterdammers terug gingen naar hun roots. In de praktijk is dit het (oorspronkelijke) land van herkomst.

De aanpak

De meeste collega’s leverden een reisplan in. Ik wilde juist in Rotterdam blijven omdat mijn ervaring was dat veel allochtonen geboren en getogen Rotterdammers zijn. Hun oorsprong is dus Rotterdam.

Het resultaat

Mijn idee werd weggehoond onder het mom dat ik de opzet niet had begrepen. In 2000 kwam mijn idee misschien te vroeg. Na 2002 zijn in Rotterdam een reeks stadsdebatten gehouden, juist over dit onderwerp.

De lessen

Mijn leermoment is dat je vernieuwing heel goed onder woorden moet brengen, liefst met facts, figures en visies van gerespecteerde deskundigen als onderzoekers, trendwatchers, buitenlandse bronnen. En volhouden, herhaling is de kracht van de boodschap!

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47