De intentie

De intentie van NOTS Foundation was om middels het NOTS Microkrediet Beleggingsfonds 25 miljoen euro op te halen voor microkredieten.

De aanpak

Een redelijk standaard beleggingsfonds dat gepromoot werd door een bank die graag haar imago op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen wilde versterken.

Het resultaat

Het resultaat was € 1 miljoen in plaats van €25 miljoen die we gehoopt hadden. De reden was tweeledig: de accountmanagers van de bank verwachtten een dergelijk product niet van deze bank en daarnaast waren de accountmanagers niet erg enthousiast over dit product.

De lessen

Bij het evalueren bleek dat de meeste beleggers het ontvangen van rendement ondergeschikt vonden aan het steunen van ondernemers in ontwikkelingslanden. Dit heeft NOTS op het idee gebracht om de NOTS Microkrediet obligaties te ontwikkelen. Het geld dat NOTS hier aan over houdt wordt gebruikt voor het verstrekken van studiebeurzen aan kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Auteur: bezoeker symposium 6/11 Durf Briljant te mislukken

ANDERE BRILJANTE MISLUKKINGEN

Wie financiert leefstijl bij hartrevalidatie?

Pas op voor het kip-ei probleem. Wanneer partijen enthousiast zijn, maar eerst bewijslast vragen, kijk dan goed of je de middelen hebt om die bewijslast te leveren. En projecten gericht op preventie blijven altijd lastig, [...]

Waarom mislukken een optie is…

Neem contact op voor een workshop of lezing

Of bel Paul Iske +31 6 54 62 61 60 / Bas Ruyssenaars +31 6 14 21 33 47