Te opuaraa

De Italiaanse IJsmaker Spica ontwikkelde de voorloper van de Te mau ô i roto i te 1959. Toen Unilever in 1962 bij Spica op bezoek ging was men zo enthousiast dat de Italiaanse ijsproducent direct werd overgenomen. Het voornemen was om de ijshoorn met vanilleroomijs succesvol door te ontwikkelen voor massaproductie.

Te reni arata'i

Pas in 1985 werd de Te mau ô zoals wij die nu kennen op de markt gebracht; een voorverpakt ijshoorntje, gemaakt van vanilleroomijs in een oubliehoorn, overgoten met chocoladesaus en bestrooid met stukjes hazelnoot, en…..een onbedoeld chocolade puntje onderin de ijshoorn.

Unilever besteedde jaren aan onderzoek en aanzienlijke investeringen om het productieproces aan te passen en het probleem van de chocoladepunt op te lossen.

Te hopearaa

En dat lukte!
De vernieuwde hoorn, met een krokante obliepunt zonder chocolade werd met trots gelanceerd.
De consument echter, reageerde teleurgesteld. Die chocoladepunt was nu juist de extra traktatie bij de laatste hap.

Te mau haapiiraa

De verkoop daalde en er kwamen talloze klachten binnen.
Unilever besloot, alle onderzoek en investeringen ten spijt, om de chocoladepunt weer toe te voegen… dit vergde wederom een aanzienlijke aanpassing van de machines.

Taa ê noa'tu i te reira:
De Cornetto staat in veel landen als jaren in de top 5 van de best verkopende ijsjes.

Taata papa'i: Gerard

Te tahi atu MAU MANUÏA ORE MARAMARAMA

Na te taata e haapa'o i te huru oraraa i roto i te rapaauraa i te mafatu?

A ara i te fifi no te huero moa. Ia anaanatae ana'e te mau pŭpŭ, e ani râ na mua i te tapa'o faaite, i reira a hi'o maitai e, te vai ra anei ta outou mau rave'a no te horo'a i taua hopoi'a ra no te haapapûraa. E te mau opuaraa no ni'a i te arairaa, e mea fifi noa ïa, [...]

No te aha te manuïa-ore-raa e riro ai ei ma'itiraa…

A farerei mai ia matou no te hoê piha raveraa ohipa e aore râ, te hoê a'oraa

E aore râ, e pii ia Paulo Isake +31 6 54 62 61 60 / Tai Ruysenaars +31 6 14 21 33 47